18ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

Συμμετοχή του 1ου Βρεφονηπιακού Παιδικού Σταθμού
του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου Παιανίας,
στο 18ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο
Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας (ΠΑΣΥΠΠΠΗ) σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργάνωσε, στα Ιωάννινα στις 26, 27 & 28 Μαΐου 2023 18ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, με θέμα: «Η προσχολική αγωγή & εκπαίδευση σε πλαίσιο συμπερίληψης και δημοκρατίας. Ο ρόλος των παιδαγωγών. Προκλήσεις – Προοπτικές».

Στο 18ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, από τα Τμήματα Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων, Δυτικής Αττικής και Θεσ/νίκης, καθώς επίσης, καθηγητές από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, που δραστηριοποιούνται ερευνητικά σε διαθεματικούς τομείς μεγάλου ενδιαφέροντος και το παρακολούθησαν, παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας, νηπιαγωγοί, βοηθοί παιδαγωγών, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, φοιτητές των Τμημάτων Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, γονείς, αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικών και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Αν. Προϊσταμένη του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δ. Παιανίας, Ζαφειρίου Αλεξάνδρα, και οι παιδαγωγοί των δύο βρεφικών τμημάτων

(Α1 και Β1) Δημητρίου Γεωργία και Μόσχου Μάγδα, συμμετείχαν στο συνέδριο και παρουσίασαν την εισήγηση τους με θέμα «Το περιβάλλον που αλλάζω, με αλλάζει», για το πως η διαμόρφωση του χώρου παίζει καθοριστικό ρόλο στην ολόπλευρη ανάπτυξη του ατόμου αλλά και στη διαδικασία της μάθησης. Η παρουσίαση της εισήγησης περιλάμβανε φωτογραφικό υλικό και βίντεο των δύο βρεφικών τμημάτων και στόχο είχε να δείξει τις δράσεις εκείνες που επικεντρώνονται στη διαμόρφωση του χώρου μέσω του υλικού.

Η εργασία, που ήταν αποτέλεσμα δράσεων και εφαρμογής συγκεκριμένων παιδαγωγικών προγραμμάτων της χρονιάς που διανύουμε, στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία, καθώς κέντρισε το ενδιαφέρον και απέσπασε θετικά σχόλια τόσο των παραβρισκόμενων συνέδρων, όσο και αυτών που συμμετείχαν διαδικτυακά.